Gezondheidsklachten

                                                                                                                                                            

Lichaam en geest

Voetreflextherapie en acupunctuur helpen als je gezondheidsklachten hebt. Zowel fysieke als mentale klachten worden minder als de energiebalans wordt verbeterd. Voorbeelden van klachten:

  • Hoofdpijn en migraine
  • Menstruatieklachten en overgangsklachten
  • Rugpijn
  • Nek- en schouderklachten
  • Vermoeidheid
  • Spijsverteringsklachten
  • Klachten aan de blaas of urinewegen
  • Hooikoorts en allergieën
  • Somberheid
  • Burn-out

Loop jij rond met een bepaalde klacht die hier niet tussen staat, en wil je weten of voetreflextherapie of acupunctuur je kan helpen?

Neem gerust contact op!

Zwangerschap

Ben je zwanger en heb je te maken met klachten die aan je zwangerschap gerelateerd zijn?

Lees meer over zwangerschapsreflexologie

Behandeling bij kanker

Bij de diagnose kanker kom je in één klap in een onbekende wereld. Je hebt het vast wel eens bij anderen gezien en er over gepraat, maar nu heb jij het. Je moet beslissingen nemen, je krijgt onderzoeken en je weet niet wat er gaat gebeuren en hoe het afloopt. Het is niet meer dan logisch, maar daarom niet minder heftig dat spanning, angst, verdriet en boosheid je gaan beïnvloeden. Emoties die je kracht kunnen geven, maar je ook onmachtig en bang kunnen laten voelen. Mentaal krijg je het ook zwaar te verduren. Diepe ontspanning brengt je weer meer in balans, waardoor je meer rust ervaart in je hoofd.

De behandelingen zoals chemo en bestraling kunnen fysieke gevolgen hebben: spijsverteringsklachten, spierpijn, hoofdpijn, neuropathie en hormonale verstoringen komen vaak voor. En je kunt heel erg moe worden. Tussen de chemo en/of bestraling door en na de behandelingen bekijken we samen wat aandacht nodig heeft. Je kunt dan sterker de volgende behandeling ingaan. Voetreflex en acupunctuur zijn breed inzetbaar als aanvulling tijdens de behandeltrajecten. Zeker niet als vervanging.

Ik ben te vinden in de IKNL-verwijsgids voor kanker. Naast acupunctuur en voetreflex, zijn hier meer complementaire therapeuten te vinden die erkend worden door het Integraal Kankercentrum Nederland. 

De relatie tussen gezondheidsklachten

Bij het behandelen van cliënten ga ik uit van de hele persoon: lichaam en geest. Ze staan met elkaar in verbinding en beïnvloeden elkaar. Ook de omgeving is van belang. Bij gezondheidsklachten is het vaak zo dat er meerdere klachten spelen. Eén klacht is overheersend - de hoofdklacht - en die maakt dat je hulp zoekt. De hoofdklacht kan lichamelijk of psychisch van aard zijn. Vanuit deze hoofdklacht stel ik een behandelplan op. Hierbij houd ik altijd rekening met je achtergrond en leefpatroon.

Lees meer over de mens als geheel

Persoonlijke behandeling

Ieder mens is uniek. Daarom geloof ik niet in een standaardbehandeling. Bij het opstellen van een behandelplan kijk ik altijd naar de omstandigheden en oorzaken die hebben geleid tot de klachten. Want een vrouw van 25 met vermoeidheidsklachten heeft vermoedelijk een andere behandeling nodig dan een 55-jarige man met dezelfde klacht. Daarom is een gesprek over jouw leven en omstandigheden altijd een vast onderdeel van het intakegesprek.

Lees meer over het behandeltraject