Voetreflextherapie

Voetreflex helpt bij acute en chronische klachten en bij het onderhouden van je gezondheid.

Als je klachten krijgt die niet vanzelf overgaan, of die maar blijven terugkeren, is dat erg vervelend. Het heeft invloed op je hele leven. Klachten zoals rugpijn, pijn aan nek of schouders, menstruatieklachten, hoofdpijn of migraine zijn vaak terugkerend. Ook kun je niet lekker in je vel zitten en te maken krijgen met een futloos gevoel, weinig energie of somberheid.

Voetreflextherapie is een eeuwenoude massagetechniek waarbij reflexzones, meridianen en acupunten op je voeten en onderbenen worden gemasseerd. Voetreflex helpt om klachten en pijn te verminderen, of te doen verdwijnen. Je lichaam komt weer in balans en hierdoor kan het zich weer herstellen.  Zowel recente klachten als langdurig aanwezige klachten kan ik behandelen. 

Bij deze klachten kan voetreflex je helpen.

Ben je zwanger?

In deze bijzondere periode kun je te maken krijgen met zwangerschapsklachten. Speciaal voor zwangeren bied ik Zwangerschapsreflexologie aan. Ook kun je vanaf week 36 behandelingen krijgen ter voorbereiding van het bevallingsproces.

Lees meer

Voetreflex en kanker

Voetreflex ontspant en helpt bij het herstel, zowel lichamelijk als geestelijk, tijdens en na behandelingen tegen kanker. Het vermindert vermoeidheid, lymfeoedeem, hoofdpijn, spierpijn, misselijkheid, neuropathie, angst en onzekerheid. Ook als je niet meer beter wordt, kan voetreflex ondersteuning bieden.

Je kunt altijd vrijblijvend contact opnemen om te bespreken wat er mogelijk is. Je kunt me ook vinden op de website OncoLokaal. Op deze site vind je meer zorgverleners met ervaring in het ondersteunen van mensen tijdens en na behandeling tegen kanker in de regio Eemland.


Hoe werkt voetreflextherapie?

Op je voeten bevinden zich drukpunten die in contact staan met andere delen van je lichaam. Als voetreflextherapeut masseer of druk ik op verschillende reflexzones, acupunten en meridianen. Hierdoor stroomt de energie beter door, en dat zorgt ervoor dat bepaalde blokkades in je lichaam verholpen worden. Op die manier stimuleer ik het zelfgenezend vermogen van je lichaam.

Dergelijke reflexzones bevinden zich ook op je handen, oren, onderbenen en je hoofd. Desgewenst, en afhankelijk van de klacht, neem ik die mee in de behandeling.

Wil je meer weten over voetreflextherapie en de achtergrond?

Lees meer

Voetreflextherapie en reguliere geneeskunde

Voetreflextherapie kan je goed helpen om je klachten te verminderen of te doen verdwijnen. Maar als voetreflextherapeut vervang ik niet de reguliere geneeskunde. Als je met een ernstige kwaal rondloopt, zal ik je altijd adviseren om contact op te nemen met je huisarts of specialist. Voetreflextherapie kan goed werken als aanvulling op een reguliere behandeling. Ook kan het je helpen als je last hebt van bijwerkingen van medicijnen. En als je een operatie of medicijnkuur moet ondergaan, kan voetreflextherapie je helpen met ontspannen en het verbeteren van je weerstand. Zodat je na afloop sneller herstelt.

Als je al langere tijd loopt met klachten, waaraan niks meer te doen is volgens je huisarts of specialist, dan kun je met voetreflextherapie vaak nog wel verbetering bewerkstelligen.