Het coronavirus – voorzorg in mijn praktijk

13 maart, 2020
De corona epidemie houdt ons allemaal bezig. Om met een gerust hart te kunnen behandelen en behandelingen te kunnen krijgen zijn we samen verantwoordelijk voor het volgen van een aantal adviezen en voorzorgsmaatregelen.

Het coronavirus – voorzorg in mijn praktijk

Mijn voorzorg

- Ik zal je niet behandelen als ik gezondheidsklachten heb die genoemd worden door het RIVM: verkoudheid, hoest, keelpijn of koorts. Dit kan ertoe leiden dat ik op de dag zelf moet afzeggen.

- We geven elkaar geen hand meer als begroeting.

- Bij de massages zal ik je gezicht en hoofd niet betrekken. Simpelweg omdat we elkaar dan alsnog per ongeluk in het gezicht kunnen hoesten of proesten.

- Ik neem de hygiëne-voorschriften in acht. Dat deed ik al, maar mogelijk nu nog meer. Dat wil o.a. zeggen dat ik sowieso mijn handen was en met alcohol desinfecteer tussen twee cliënten door, maar waar nodig vaker.

- Als ik merk dat je toch symptomen hebt van verkoudheid, hoest, keelpijn of koorts, dan zal ik je niet masseren. 

Jouw voorzorg

- Als je last hebt van verkoudheid, hoest, keelpijn of koorts, dan zeg je de behandeling af. De annuleringstermijn is dan niet van toepassing. Je kunt tot het laatste moment afzeggen per telefoon of per whatsapp.

- Als je een risico op besmetting gelopen hebt, omdat je recent in een risico-gebied bent geweest, of in contact bent geweest met iemand die het virus heeft, dan verplaatsen we in onderling overleg de afspraak naar minimaal 2 weken verder. Ook als je je helemaal normaal voelt en geen ziekteverschijnselen hebt.